Druhou adventní neděli se v prostorách našeho bistra Vitarka v Plzni konal Kurz přípravy vánočního raw cukroví. Naše účastnice měly možnost se dovědět a také si vyzkoušet, jak vytvořit bezlepkové cukroví neobsahující mléko, ani žádné jiné živočišné výrobky. Raw sladké tvoření je velice hravé, Postup se trošku liší od přípravy klasického cukroví. Ale není to vůbec žádná věda. Zvládne jej každá hospodyňka. A co víc! Není však nutné čekat, až se nám těsto rozleží, nebo hlídat, aby se v troubě nepřipálilo.

Vyzkoušeli jsme si společně: vosí hnízda, úlky, perníčky, kokosky, seznámili jsme se s postupem jak si připravit linecké cukroví, raw kuličky a různé druhy sladkých polev.

Bylo to super! Účastnice si nakonec odnesly zaslouženou část své sladké výroby domů.

Určitě to není náš poslední kurz raw vaření. Po Novém roce máme v plánu všechny zainteresované zájemce naučit, jak na slané svačinky. Budeme se těšit!

A jak to probíhalo? Podívejte se sami:

20161204_154747

20161204_160916

20161204_155402

20161204_154508

20161204_160152

20161204_161053

20161204_161656

20161204_160655

20161204_155517

20161204_162132

20161204_162057

 

Share Your Thought